Wie zijn wij

Kattebelletje is een kleine, lokale kattenopvang uit Geraardsbergen, gerund door Ilse en Ellen. Twee vriendinnen met een gedeelde passie voor katten en een drive om de handen uit de mouwen te steken. 

 

Wij hebben geen vast asielgebouw maar werken met een groep van opvanggezinnen. Deze bevinden zich vooral in en rond Geraardsbergen, maar ook Zottegem, Herzele en Haaltert. Deze opvanggezinnen vangen de katten en kittens thuis op, zo zijn ze het huiselijk leven reeds gewoon wanneer ze naar hun eigen familie vertrekken. 

Ons doel is het helpen van achtergelaten en verwaarloosde katten en kittens. Ook wanneer iemand niet meer voor zijn/haar huisdier kan zorgen kunnen ze beroep doen op het asiel om afstand te doen van hun kat. Wanneer ze wettelijk in orde zijn (vaccin, sterilisatie en chip) kunnen ze naar een nieuwe thuis gaan. 

Kattebelletje probeert ook te zorgen voor sensibilisering in onze regio. Het is belangrijk je eigen kat te laten steriliseren of castreren, zodat er niet nodeloos veel kittens geboren worden. Elk jaar zitten de opvangen overvol met zwangere poezen en kleine kittens en dit terwijl er al tienduizenden volwassen katten in asielen over heel België zitten. 

Het bestuur

91266243_1975970372537809_32252355584102
Ilse
186479382_1835433893300978_4862066223538
Ellen
 

Opvanggezin aan het woord

175621493_308461720667647_84206342483914
Nimfa

Ik ben Nimfa en nu ongeveer al een jaartje opvanggezin. Het geeft een enorme verrijking aan mijn leven. Door katjes op te vangen heb ik steeds een mooi doel voor ogen. Ik heb nu al een 80tal katjes opgevangen. Maar de capaciteit, hoeveel je per keer wilt opvangen, dat beslis je zelf uiteraard. Ik heb er de tijd en ruimte voor en dus heb ik graag veel katjes in huis! 

Ik heb al alle soorten en karakters in opvang gehad. Bijvoorbeeld wilde katjes, die na veel geduld het vertrouwen krijgen in jou. Het is prachtig om deze evolutie te zien. Of zieke katten die een nieuw leven krijgen dankzij jouw zorgen. Ook zwangere katten, dat is op en top genieten om deze mama's hun kindjes te zien verzorgen en zo zie vanaf dag 1 tot de adoptie de kleintjes ontwikkelen.  

 

Ze hebben elk individueel iets speciaals. Geen enkel katje is hetzelfde en dit maakt het ook zo leuk. Het is altijd spannend om te denken: "Wie zullen de volgende opvangertjes zijn". Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Je maakt ook wel triestige dingen mee. Soms kan je ze nu eenmaal niet helpen, en helpen is soms ook loslaten. Maar ondanks de sterretjes die er bijkomen, blijft het mij wel een grote voldoening geven.

De taken als opvanggezin zijn vooral heel veel knuffelen en de verzorging zoals eten geven en kattenbakken kuisen. Wanneer ze ter adoptie komen zal je ook de adoptanten ontvangen en dit proces verder afronden. 
Achteraf foto's krijgen van de geadopteerde katjes is geweldig om te zien. Zo weet je dat jij hebt geholpen dit katjes bij zijn familie te krijgen zodat hij een lang en gelukkig leven kan hebben.
Ook ga ik af en toe katjes gaan vangen die zijn achtergelaten, dit voornamelijk met vangkooien. Dit is vooral actie en maakt het ook heel spannend.
Het is een enorm groot deel geworden van mijn leven. Ik kan dag en nacht genieten van de liefde van de vele viervoeters rondom mij. Ik kan opvanggezin worden dan ook alleen maar aanbevelen. Zeker wanneer je tijd, liefde en ruimte hiervoor hebt.